Programe de conversie profesională

  1. Domeniul de licență: Ingineria produselor alimentare
  2. Dată începere curs: 1-10-2022;
  3. Durată: 560 de ore;
  4. Număr de credite: 120
  5. Forma de învățământ: cu frecvență.
TEMATICĂ:
  • Biochimie;
  • Microbiologie;
  • Principii de conservare a produselor alimentare;
  • Utilaj în industria alimentară;
  • Tehnologia cărnii si subproduselor;
  • Tehnologia vinului;
  • Tehnologia laptelui;
  • Tehnologia panificaţiei;
  • Alimentaţie publică si alimentaţie în turism;
  • Comportamentul consumatorului;
  • Managementul calităţii si siguranţei alimentelor;
  • Falsificari ale produselor alimentare si identificarea lor;
  • Cercetare de marketing;
  • Management financiar si tehnici financiar contabile;
  • Strategii europene ale alimentului si de securitate alimentară ;
  • Legislaţie si protecţia consumatorilor;
Detalii curs:
Coordonator program:
          Prof. dr. ing. Camelia VIZIREANU
 
Competențe: Cunoașterea științifică a problematicilor din industria alimentară; Conceperea conducerea și controlul proceselor specifice din industria alimentară; Proiectarea tehnologică a unităților de producție cu profil de industrie alimentară de capacități mici, mijlocii și mari; Dezvoltarea calităților și abilităților necesare desfășurării de activitate didactică în școlile profesionale și liceele de specialitate; Inițiativă în analiza și rezolvarea de probleme prin abilități de elaborare a unor planuri manageriale, analiza performanțelor, dezvoltarea și lansarea produselor alimentare; Conceperea, organizarea și conducerea proceselor de producție din fabrici de preparate de carne, produse lactate, vinificație și băuturi speciale, morărit, panificație, produse făinoase, conserve de legume și fructe, bere, spirt, drojdie, zahăr, uleiuri comestibile, produse zaharoase, amidon, glucoză; Proiectarea, realizarea și evaluarea unei strategii de marketing pentru produsele alimentare.
 

Despre DFCTT

Departamentul de Formare Continuă si Transfer Tehnologic al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, are ca obiect de activitate pregatirea persoanelor din interiorul şi din afara comunităţii academice prin cursuri de iniţiere, conversie, specializare, perfecţionare, dezvoltare profesionala.

Contact și înregistrare

Căutare